Forberedelse
For at du kan få bedst udbytte af din konsultation hos os, er det vigtigt at være velforberedt.
Hvad ønsker du?
Det er en god idé at have overvejet, hvad du ønsker, der skal komme ud af konsultationen. Hvis du fortæller det fra begyndelsen, vil vi nemmere kunne få konsultationen til at handle om det, du har behov for. Skriv gerne stikord ned på papir, så du husker at få det hele med.
Hvornår og hvordan opstod problemet?
Det er vigtigt at have tænkt over, hvornår og hvordan problemet opstod. Du ved, hvordan problemet er nu. Men opstod det pludseligt eller gradvist? Var der en mulig årsag, f.eks. et uheld eller en infektion, som ledte frem til symptomerne? Og hvordan var problemet i begyndelsen, før der måske opstod andre komplikationer? Har andre i den nærmeste biologiske familie fejlet noget lignende?
Er du undersøgt før?
Hvis der allerede er lavet undersøgelser eller lægelige vurderinger, er de vigtige at kende til. Nogle ting kan vi slå op i din elektroniske sundhedsjournal, f.eks. blodprøver og undersøgelser fra offentlige sygehuse i Danmark. Men undersøgelser fra praktiserende speciallæger, privatklinikker eller privathospitaler findes ofte ikke i systemet. Undersøgelser foretaget i udlandet kan vi heller ikke se.
Hvis du har været til undersøgelser andre steder end på offentlige sygehuse i Danmark, som du tror kan være relevante, vil vi meget gerne vide det i god tid. Så kan vi nemlig nå at indhente oplysningerne – f.eks. en scanning foretaget på et privathospital – inden konsultationen. Vi vil ofte spørge dig i forbindelse med tidsbestillingen, om der er undersøgelser, vi bør kende til.
Hav vigtig dokumentation parat
Måske har du taget billeder på mobiltelefonen af, hvordan et led eller et hudområde så ud, mens symptomerne var værst? Så er det godt at have billederne parat, så du ikke skal bruge konsultationstiden på at lede efter dem blandt alle de andre billeder på telefonen.
Måske medbringer du undersøgelsesresultater fra andre klinikker eller hospitaler, du gerne vil have til at indgå i konsultationen. Hav det parat, så du ikke skal bruge lang tid på at lede efter det.
Praktisk påklædning
Ofte er det nødvendigt, at du til den fysiske undersøgelse tager noget af dit tøj af. Derfor kan det være en god idé at have praktisk tøj på, som er let at tage af og på. F.eks. er en trøje ofte mere praktisk end en skjorte med mange knapper.