Videokonsultation

I nogle tilfælde kan din konsultation foregå som videokonsultation i stedet for fremmødekonsultation.

Ved en videokonsultation er der booket en tid til dig ligesom ved en almindelig fremmødekonsultation.

Du skal være forberedt og parat til videokonsultationen, ligesom hvis du sad i klinikkens venteværelse, så konsultationen kan gå i gang, straks det bliver din tur. Som ved en almindelig konsultation kan der være ventetid, fordi det ikke altid kan forudsiges, hvor lang tid den enkelte konsultation varer.

Hvad kræves?

For at kunne benytte videokonsultation, skal du have en smartphone eller en tablet (f.eks. iPad). Styresystemet skal være enten Android eller iOS. Aktuelt fungerer det ikke på en computer, hverken med Windows eller iOS (Apple).

Enheden skal være tilsluttet en nogenlunde hurtig internetforbindelse, enten WiFi eller 4G/5G-mobilnet på et sted, hvor forbindelsen er god.

Du skal inden videokonsultationen have installeret den app, som vi benytter til sikker videokonsultation. Den hedder Min Læge. Det er den samme app, som du kan bruge til videokonsultation med din egen læge. Under installationen kan du blive bedt om at angive dit Apple-ID eller tilsvarende.

Første gang, du benytter Min Læge, skal du aktivere app'en med MitID. Først når du har gjort det, kan vi oprette dig til videokonsultation.

Du skal give app'en adgang til at sende notifikationer og til at bruge kamera og mikrofon.

Konsultation

Når det er tid til konsultation, starter du Min Læge på din telefon eller tablet. Normalt lukker den op på siden for din egen læge. Du skal bladre hen til siden for Aarhus Reumatologiklinik. Tryk på ikonet "Start konsultation" og følg vejledningen.

Hvis du bliver spurgt, hvad det drejer sig om, behøver du ikke skrive noget. Vi har jo allerede aftalt konsultationen på forhånd.

Du befinder dig herefter i et virtuelt venteværelse. Min Læge tildeler dig et nummer i en kø - men det spiller ingen rolle, da du jo har en planlagt tid.

Når vi er klar til konsultation med dig, hører du først stemmebeskeden "Venter på lægen", og dernæst "Velkommen til mødet". Så er videokonsultationen i gang.

 

Få yderligere vejledning til brug af Min Læge app'en